Allegro Travel
Romana Deutsch English Francais Italiano Espanol
Despre noi | Date de identificare ale agentiei | Contact

Vrei vacanta? Suna la 0761 85 76 92 sau 0761 86 99 14

  • SEJURURI
  • CAZARE
  • CIRCUITE
  • CROAZIERE
  • BILETE AVION
  • RENT A CAR
  • ASIGURARI DE
      CALATORIE

Cauta sejurul mult dorit!

Tara
Statiune
Transport
Clasificare
Buget

Mii de hoteluri din toata lumea!

Allegro Travel va ofera posibilitatea de a efectua rezervari la preturi foarte avantajoase pentru mii de hoteluri din toata lumea, cu ajutorul partenerilor nostri de renume. Cautarea si rezervarea se efectueaza rapid, in numai cativa pasi simpli, apasind butonul cauta si completind formularul de mai jos.

Alege circuitul tau preferat!

Trece prin
Trece prin
Trece prin
Transport
Plecare

Cauta croaziera ta mult visata!

Va punem la dispozitie cele mai fascinante si totodata accesibile sejururi de tip croaziera, cu destinatii in toata lumea!Click pe butonul de mai jos pentru a cauta o croaziera acum!

Bilete de avion - tarife speciale!

Aici puteti gasi cele mai convenabile bilete de avion atat din punct de vedere al pretului cat si al varietatii de zboruri. Prin intermediul partenerilor nostri va oferim cele mai bune preturi pentru bilete de avion. Cautarea si rezervarea se efectueaza rapid, in numai cativa pasi simpli, apasind butonul cauta si completind formularul de mai jos.

Inchiriaza o masina acum!

Allegro Travel iti ofera o gama larga de automobile destinate inchirierii pentru sejurul sau calatoria ta de afaceri. Impreuna cu partenerii nostri, iti garantam intotdeauna cea mai buna si avantajoasa varianta si cu noi poti fi sigur ca vei avea parte de mobilitate sporita la preturi reduse!Click pe butonul de mai jos pentru a cauta o masina acum!

Incheie o polita si scapa de griji!

Allegro Travel iti ofera o gama larga de asigurari pentru sejurul sau calatoria ta de afaceri. Impreuna cu partenerul nostru, Gerroma Asigurari, iti garantam intotdeauna cea mai buna si avantajoasa varianta pentru a avea parte de o vacanta linistita si fara griji!Click pe butonul de mai jos pentru a cauta o polita acum!
Esti aici: Home » Informatii utile

Informatii utile


ASIGURARI - Asigurarea storno este facultativa si va protejeaza de plata penalitatilor in cazul in care, din diverse motive, nu mai puteti calatori, in conditiile prevazute de asiguratorul la care apelati. Preţul acesteia este de 2% din valoarea excursiei. Va recomandam sa incheiati aceasta asigurare in agentie, odata cu incheierea contractului.
Asigurarea medicala este, in cazul majoritatii destinatiilor, facultativa. Va protejeaza in cazurile nedorite de accident sau boala. Se achită în afara preţului excursiei. 

DOCUMENTE DE CĂLĂTORIE - Participarea la programul turistic se poate face in baza unui act de identitate valabil. Informaţii cu privire la condiţile de călătorie într-o anumită ţară, puteţi obţine de la ambasada ţări respective. În cazul pierderii documentelor de călătorie, turistul este obligat să obţină un document provizoriu, pe cheltuiala sa.
Conform Ministerului Afacerilor Interne, Directia Generala de Pasapoarte, fiecare copil sub 14 ani care calatoreste peste hotare trebuie sa aiba pasaport individual si nu mai poate fi inclus in pasaportul parintilor, ca pana acum.
Pe  langa pasaport sau actul de identitate, toti copii care calatoresc singuri sau cu un singur parinte, sau cu adulti care nu sunt tutori legali pot avea nevoie de un document (oficial) semnat de ambii parinti, de celalalt parinte sau tutorele legal, prin care li se permite sa calatoreasca.Pentru a afla daca mai sunt necesare alte documente, contactati mai intai ambasada tarii in care copiii dvs urmeaza sa calatoreasca.
In prezent nu mai exista controale de frontiera la granitele dintre 22 de tari UE. Acest fapt se datoreaza normelor Schengen care fac parte din legislatia comunitara. Aceste norme elimina toate controalele la granitele interne, dar instituie controale eficiente la granitele externe ale UE si introduc o politică comuna a vizelor.Toate tarile UE sunt membre cu drepturi depline ale spatiului Schengen, cu exceptia Bulgariei, a Ciprului, a Irlandei, a Romaniei și a Regatului Unit. Prin urmare, veti avea nevoie sa prezentati un  document de identitate valabil (pasaport sau carte de identitate) pentru a calatori în aceste cinci tari.Elvetia, Islanda si Norvegia sunt, de asemenea, membre ale spaţiului Schengen, insa nu sunt membre ale UE.
Nu aveti nevoie de viza pentru a calatori in interiorul Uniunii Europene.Exista 34 de tari ai caror cetateni nu au nevoie de viza pentru o sedere de cel mult trei luni în UE. Acestea includ Australia, Canada, Croatia, Japonia, Noua Zeelanda si Statele Unite. Lista tarilor ai caror cetateni au nevoie de vize pentru a calatori în Regatul Unit sau în Irlanda difera putin de cea a altor tari membre UE. Daca nu sunteti sigur, verificati la cel mai apropiat consulat al oricărei tari din UE.
TRANSPORT AERIAN - Programele turistice cu transport aerian pot fi organizate cu curse regulate sau curse charter.  Serviciile din avion pot diferi în funcţie de tipul zborului şi de compania aeriană. ALLEGRO TRAVEL nu poate influenţa calitatea serviciilor din avion. Companiile aeriene îşi rezervă dreptul de a schimba orarul de zbor.Agentia nu îşi asumă răspunderea pentru aceste schimbări sau întîrzieri, acestea se vor rezolva în conformitate cu regulile companiei aeriene. Dacă turistul pierde avionul din vina lui, nu are dreptul la despăgubire. În cazul în care se pierde bagajul în timpul călătoriei, turistul va face o plangere la reprezentanţa companiei de zbor. Dacă cumparati numai transportul cu avionul, înainte de întoarcere vă rugăm să vă interesaţi la reprezentantul local al companiei în legătură cu ora de plecare. Repartizarea locurilor se face la îmbarcare în avion (check in). Vă atragem atenţia că îmbarcarea (boarding) se termină cu 50 min. înainte de decolare. Dacă sosiţi după acestă oră,agentia nu îşi asumă nici o răspundere. Copii între 0-2 ani călătoresc gratuit, fără a utiliza loc separat.Necesitatea detinerii documentelor de calatorie. Se poate calatori peste granite cu un act de identitate sub forma buletinului/cartii de identitate sau in unele state se impune pasaportul turistic valabil.Exista state in care calatoria nu se poate realiza fara obtinerea vizelor. Trebuie mentionat ca agentia  nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul turistilor care nu pot pleca in excursie deoarece nu au primit viza.In cazul transportului cu avionul ora zborului trebuie confirmata cu o zi inainte de plecarea in excursie. Turistii trebuie sa soseasca la aeroport cu cel putin 2 ore inainte de decolare, pentru efectuarea formalitatilor de check in. La cursele aeriene greutatea maxima a bagajelor poate fi de 15 kg. Bagajul de mana poate fi de maxim 5 kg greutate. In cazul pierderii sau deteriorarii bagajelor, turistul trebuie sa contacteze imediata reprezentantul companiei aeriene. Agentia nu isi asuma responsabilitatea in cazul intarzierii unui turist, precum si de modificarea orarului de zbor sau intarzieri.Autocarele sunt clasificate, fiind dotate cu instalatii audio-video, aer conditionat.Punctele de imbarcare si orele de plecare sunt prevazute in programul excursiei. Locurile se ocupa in ordiea inscrierii si se pot modifica pana la data plecarii, prin renuntarea la calatorie sau inscrieri suplimentare in cazul familiilor sau grupurilor.
FERRY BOAT - Între insule şi continent orarul vapoarelor depinde de companiile de navigaţie şi nu poate fi corelat în toate situaţile cu mersul avioanelor sau al autocarelor, de aceea pot interveni perioade de asteptare. Pe vapoare bagajele sunt depozitate în comun; va recomandam sa pastrati asupra dvs. bunurile de valoare.
HOTELURI - In materialele informative clasificarea hotelurilor se face în conformitate cu clasificarea din ţara respectivă. În diferite ţări, aceaşi categorie înseamnă altă calitate. Clasificarea nu corespunde întotdeuna cu clasificarea de la noi. Dimensiunile, dotările şi orientarea camerelor nu este asemănătoare nici la hoteluri de aceeaşi categorie.
Cazarea se face de obicei în camere standard. Împărţirea camerelor este dreptul exclusiv al recepţiei, aşa că nu garantăm îndeplinirea unor cereri speciale. Conform uzanţelor internaţionale, camerele pot fi ocupate in intervalul orar 14.00 - 18.00 în ziua sosirii şi trebuie eliberate pînă la ora 12.00, ziua plecării. In unele hoteluri exista posibilitatea de a ramane in camera si dupa aceasta ora, cu achitarea unei suprataxe. Patul suplimentar nu este de obicei la fel de comod ca unul normal. Dimensiunile şi confortul camerelor cu pat suplimentar nu corespund intotdeuna cu cele ale camerelor standard. 
REZERVARI - Rezervarea o puteţi face personal, prin fax sau prin e-mail. Rezervarea este valabilă cu plata avansului, in conditiile din contract. În cazul în care nu se respectă termenele de plată, ne rezervam dreptul să anulam rezervarea. Rezervarea pe fax sau e-mail este valabilă numai cînd este confirmata prin e-mail sau prin fax, turistul semnează contractul şi achită avansul. În cazul în care plata nu s-a făcut în 48 ore de la rezervarea preliminară, rezervarea se anuleaza.

Abonare Newsletter pentru cele mai bune oferte turistice

  sau  

© Toate drepturile rezervate Allegro Travel | Politica de confidentialitate