Hotel Kaya 3* sau Hotel Marina City 3* (mic dejun) – 133 Euro/ adult

Perioada sejur 08 – 11 mai

Servicii incluse
Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international, in zilele 1 si 4
3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standarde locale)
Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Vizite la Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra Biserica Cisterna, Marele Bazar, Edirne

Nu sunt incluse
Asigurare Travel (medicala + storno)
Excursiile si vizitele optionale conform program
Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali
Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – 5% din valoarea pachetului

Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti)

Descriere / Alte informatii

Tarif exprimat in Euro/ adult/ pachet

PROGRAM ISTANBUL – Comorile Orientului 5 zile Autocar 2019

Palatul Dolmabahce – Agia Sophia – Topkapi – Moscheea Albastra –Bis. Cisterna – Marele Bazar – Insula Buyukada – Edirne

Ziua 1. BUCURESTI – EDIRNE – ISTANBUL (cca. 645 km)
Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre Metrou Eroilor) spre Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul.

Ziua 2. ISTANBUL – Palatul DOLMABAHCE
Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare. Utilizand transportul in comun, vizitam Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale si shopping in Marele Bazar si Bazarul de Condimente. Seara, va invitam la un program optional (35 € /pers.), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare la Istanbul.

Ziua 3. ISTANBUL – Catedrala Sf. SOFIA – Palatul TOPKAPI – Basilica Cisterna – Moscheea Albastra
Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi -resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL – Croaziera in insula BUYUKADA
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (40 €/ pers. – plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in Insula Printilor – Buyukada, din marea Marmara, denumita astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include plimbarea cu trasura si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL – BUCURESTI (cca. 645 km)
Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la Academia Militara, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.