In cautarea Aurorelor Boreale: Bodo, insulele Lofoten, Tromso – 1450 EUR/persoana in camera dubla hotel si cabina dubla exterioara pe vasul de croaziera;

Perioada sejur 27 februarie – 04 martie

Servicii incluse

Biletele de avion Bucuresti – Bodo – Tromso – Bucuresti;
1 Bagaj de cala 23 kg si 1 bagaj de mana de 8 kg / persoana;
1 noapte cazare cu mic dejun pe vasul de croaziera intre Bodo si Tromso, cabina exterioara standard);
1 noapte cazare cu mic dejun tip buffet in Bodo, hotel 4* ultracentral;
3 nopti cazare cu mic dejun si cina tip buffet in Tromso, hotel 4* ultracentral;
Excursie cu ghid si transport local in cautarea aurorelor boreale (include: ghid de limba engleza, transport cu autocarul, bauturi calde);

Nu sunt incluse

Asigurare medicala si storno (optionala dar recomandata)
Alte servicii in afara celor mentionate

Descriere / Alte informatii

Tarif exprimat in Euro/ adult in camera dubla/ pachet

ORAR DE ZBOR:

ITINERARIU:

Ziua 1:  Bucuresti – Bodo

Dimineata devreme imbarcati-va pentru zborul cu escala catre Cercul Polar. Aterizare la Bodø, transfer de la aeroport si cazare la hotel.

Petreceti restul zilei relaxandu-va si descoperind la pas atractiile din centrul orasului. Seara, urmariti cerul arctic si, cu putin noroc, veti putea zari chiar din prima noapte dansul jucaus al luminilor nordului.

Ziua 2:  Bodo – Insulele Lofoten

Dupa micul dejun, puteti face o excursie optionala in afara orasului Bodø, pentru a vedea cel mai puternic curent maritim din lume, curentul Saltstraumen iar dupa-amiaza, imbarcati-va pe vasul Hurtigruten pentru o croaziera de neuitat de-a lungul magnificelor fiorduri ale Norvegiei nordice.

De la bordul vasului veti putea admira fascinantul arhipelag Lofoten, cu insulitele sale pitoresti al caror farmec este dat in special de satele de pescari cu atmosfera lor boema, presarate intr-un peisaj de poveste. De pe punte veti putea zari Muntii Lofoten sub forma unui zid inalt, crestat si lung de aproape 1 km, care protejeaza parca aceasta lume idilica, iar in apropiere de Trollfjord veti putea admira peisaje feerice si veti afla istoria Bataliei de pe Trollfjord din 1890.

De asemenea, veti putea viziona un film despre misterioasele lumini ale nordului pentru a va insufla si mai mult spiritul locurilor, iar mai tarziu, cine stie, poate intunericul noptii polare va fi luminat de magia dansului colorat al aurorelor boreale.  Seara, cazare pe vas.

Ziua 3:  Tromso

Dimineata, serviti micul dejun apoi admirati frumusetea peisajelor de pe punte sau din lounge-ul panoramic de pe vas. La pranz veti sosi la Tromsø, orasul supranumit si Parisul Nordului. Situat la nord de Cercul Polar, Tromso adaposteste cea mai nordica universitate, cea mai  nordica berarie (Mack) din lume, dar si catedrala cea mai nordica din tarile scandinave si din lume.

Optional, serviti cina intr-un restaurant traditional din Tromso si cu putin noroc, puteti fi luati prin surprindere de aparitia jucausa a Aurorei Boreale inca din prima seara pe taramuri arctice.

Ziua 4:  Tromso – excursie in cautarea Luminilor Nordului

Serviti un mic dejun buffet scandinav la hotel, apoi incepeti explorarea orasului. In timpul sejurului, ve recomandam sa vizitati Catedrala Arctica, cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg, Muzeul PolarMuzeul de Arta al Norvegiei de Nord si centrul Polaria, unde puteti afla mai multe detalii despre viata pe taramuri arctice. De asemenea, nu trebuie sa ratati o plimbare cu telecabina pe munteleFjellheisen pentru a va bucura de cea mai frumoasa priveliste din “Parisul Nordului”  (denumit asa de catre marinarii care treceau pe aici cu corabiile incarcate cu marfuri de lux in drumul lor dinspre Paris spre Rusia).

Seara este momentul spectacolului – porniti intr-o excursie in cautarea Luminilor nordului! Jucausele Lumini ale Nordului isi pot face aparitia pe neasteptate, insa pentru a va bucura din plin de simfonia culorilor, aventurati-va impreuna cu ghidul local in imprejurimile salbatice acoperite de zapada de unde cu putin noroc veti putea admira magicele aurore boreale! De asemenea, veti avea ocazia sa aflati lucruri interesante despre viata populatiei sami (laponii) care traiesc de mii de ani pe aceste taramuri intr-o perfecta comuniune cu fortele naturii.

Zilele 5-6:  Tromso

Optional puteti descoperi farmecul transportului pe meleagurile polare. Impreuna cu ghidul local porniti catre o ferma de caini Husky, serviti un pranz traditional la ferma si dupa ce veti invata cum sa conduceti o sanie trasa de un atelaj Husky vesel si energic, porniti la drum! Urmeaza o plimbare prin cele mai pitoresti si mai autentice peisaje nordice!

Puteti continua vizitarea orasului si a imprejurimilor, sau puteti alege cateva excursii optionale: safari cu snowmobilul, o excursie pe mare pentru observarea balenelor, iar seara puteti  porni din nou la vanatoare de … lumini nordice.

Ziua 7:  Tromso – Bucuresti

Dimineata, mic dejun la hotel si timp liber la dispozitie pentru a cauta un ultim suvenir cu specific nordic si pentru a admira inca o data peisajele pitoresti din Parisul Nordului. Dupa-amiaza, transfer la aeroport si zbor cu escala catre Bucuresti, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat dintr-o tara de basm!

*****