Hotel Cerbul 3* (demipensiune)/ Pensiunea Fantana 3* (demipensiune) – 700 RON/ adult in DBL/ sejur

Perioada sejur 15 – 18 aprilie 2021

Servicii incluse
3 nopti de cazare la Pensiune/ Hotel 3* din orasul Borsa
Asistenta turistica locala din partea agentiei pe toata durata sejurului
Demipensiune (fisa cont 70 lei/ zi/ adult; 40 lei/ zi/ copil 6-12 ani)
Biletul la Mocanita
Ghidaj montan autorizat pentru drumetia din ziua 3

Transport cu telescaunul, dus-intors, pentru drumetia din ziua 3

Nu sunt incluse
Transportul pana in Borsa
Pranz (in ziua 2 pranzul se va servi in statia Paltin, fie din oferta de mancare existenata in locurile special amenajate, fie mancare proprie; in ziua 3 pranzul se va lua pe munte, fiecare persoana va avea cu ea pachet cu mancare si apa, care se poate achizitiona de la magazine alimentare sau de la unitatea de cazare)
Transfer pana si de la locurile de intalnire
Echipament pentru drumetii montane (bocanci, pantaloni lungi, tricou, bluza, pelerina pentru ploaie, palarie pentru soare, rucsac, haine de schimb)
Alte servicii in afara celor mentionate

Descriere / Alte informatii

Tarif exprimat in RON/ adult/ sejur

PROGRAM
Ziua 1: Sosirea turistilor in orasul Borsa si cazare la una dintre unitatile din oferta sau similar. Dupa servirea cinei, discutam despre programul propus pentru zilele urmatoare

Ziua 2: Dupa servirea micului dejun, ne intalnim la gara CFF Viseu de Sus la ora 08:30, pentru a face o calatorie cu renumita Mocanita de pe Valea Vaserului. Trenul cu abur ne va purta domol pana in statia Paltin prin muntii Maramuresului, in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si salbatice peisaje. Dupa un lin traseu de 21.6 km si numeroase opriri, ajungem in statia Paltin. Aici vom avea mai mult timp pentru sedere in natura, vom putea servi masa in locuri special amenajate, vom putea admira defileul de pe o platforma de observare sau vom face o scurta drumetie pana la galeriile din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Dupa cca o ora jumatate, batrana Mocanita este pregatita pentru intoarcere catre gara Cff Viseu de Sus, pe acelasi traseu cu paduri salbatice, unde linistea naturii este intrerupta doar de pufaiturile trenului si fluieratul locomotivei. In jurul orei 15:30 Mocanita soseste in gara Viseu de Sus.

Seara se va servi cina la unitatea e cazare.

Ziua 3: Dupa micul dejun, ne intalnim in Complexul Turistic Borsa la ora 10:00. Urcam cu telescaunul si pornim traseul catre Lacul Stiol. Acesta este unul dintre micile lacuri glaciare din Masivul Rodnei, fiind pozitionat la o altitudine de 1800m, la poalele Varfului Gargalau (2159m). De aici coboram catre Podul Cailor, unde vom vizita pestera Sura lui Pintea, dupa care ne indreptam catre Cascada Cailor. Aici vom poposi aproximativ 1 ora, timp in care luam pranzul si ne bucuram de frumoasa priveliste.

In jurul orei 16:00 coboram cu telescaunul catre unitatea de cazare, unde vom servi cina.

Ziua 4: Servirea micului dejun si plecarea oaspetilor spre casa

*La cerere sunt disponibile si alte perioade de cazare